Gona

Off to Macedonia!

Kategori: Kosovo 2010

Hej babes!
Wazzap? Jag kom hit till faster for en stunds sen. Vilken bra dag. Povagen hit kunde jag inte sluta lee! Just for att dt var en so fin dag, solen var framme och det var varmt och skont. Massa glada folk overallt som vanligt och jag bara kande inom mig en kansla av gladje och trygghet. Jag trivs so bra her. Och har borjat anpassa mig sopass att det kanns som att jag numera bor her. Har vart ensam hemma i drygt en vecka ockso so do har jag fo ta hand om hemmet o allting so det ar verkligen vuxenpoang dar asso haha.
Idag ska jag iallafall sova hos faster for imorgonbitti ska vi ivag till Skopje (Makedonien) och spendera helgen dar hos vora kusiner. MCDONALDSSSSSSSSSS!!!!! Finally, inte fott smaka po en burgare i 1 monad my gosh haha. Och so blir det shopping po staaan och grejor. Ska bli roligt som fan och traffa alla slaktningar igen :D

Nar jag kommer hem fron Makedonien tankte jag kora med en liten frogestund! Va tkr ni om det? Var ju so lange sen nu hehe..
Jaja nu ska jag vara lite social her med min kara faster och min sota kusin Vanessa! Vi horss pusspuss po er alla dar ute och ta hand om er.

Lillebror <3

Kategori: Kosovo 2010


Hela juli mànad var jag ensam i Geneve med min lillebror och pappa som jobbade massor. Jag hade sà roligt med lillebror, vi hittade alltid pà massa kul. Nu när jag tänker tillbaka sà inser jag att den här sommaren har fört oss ännu närmare, även fast jag trodde det var omöjligt med tanke pà vilket starkt band vi redan hade. Men anyways, jag har sà mànga fina minnen fràn juli mànad..

När vi alltid köpte Nachos pà stranden och àt upp de pà 5 min. När vi tog pà oss träningskläder och gick ut pà nattäventyr. Hur vi brukade handla massa gott o ta med medans vi satt o bada. Alla vàra nattbad. Vattenkriget ute pà gatan. Vàrt mission att hitta till det stora shoppingcentret. När vi gick pà nattbio och hade en sjukt spännande och rolig väg hem HAHA. Alla bilar vi tog kort med som vi làtsades var vàra. När vi klädda upp oss och gick pà shoppingrundor i stan. Pedofil-tanten som satt bredvid oss. Windowshopping i vapenaffärerna. "Du liknar Agimi". När jag drog med dig o fika, jag tjötar, du lyssnar haha. Alla gànger vi storhandlade och höll pà dö av o bära pàvägen hem. Alla tusentals kort vi tog pà varan hela tiden hehe. När vi cycklade ut sàààààààà jävla làngt och satt och titta pà solnedgàngen och delade hemligheter. Hur vi stod och försökte fà till vàra hopp-bilder i en timme. När du ställde dig upp och pissade IN PUPLIC mitt i ljusa dan och vi inte kunde sluta skratta. Alla vàra "turist"-bilder. Alla vàra cyckel&sparkcyckel-äventyr. Alla gànger du drog dina puppyeyes och fràgade när maten va klar för du va dödshungrig (gjorde alltid middagen typ 10 haha) sà söt min älskling. Vàra FAVORITkakor fràn Coop som vi alltid fick kriga för o hinna fà tag pà. När vi stack till klipporna och bara chillade och snackade skit. När vi sov över hos farbror och hade myror i brallorna och dog av skratt HELA kvällen. När vi satt o kolla pà fyrverkerierna och du inte kunde hàlla tyst 5 sekunder. Och sàààà himla mycket mer!!

Min älskade älskade lillebrorrrrrrrr. Fyyyy va jag saknar honom. Honestly sà börja jag till och med o lipa när jag precis tittade pà alla vàra bilder. Ni förstàr, min lillebror är som en liten ängel. Han lyser upp allting. Finns ingen som han. Han är 7 àr yngre än mig men ändà ser jag UPP till honom. Just för att han är sà stark och sà självsäker. Han är sà himla grym, pà allt han gör. Men han hàller pà växa upp o dt inge kuuuul för jag vill alltid kunna ha honom hemma hos mig, att han alltid ska ha tid för mig, och krypa ihop hos mig pà soffan sà jag kan pussa honom över hela ansiktet. Men snart är han längre än miggg!! Fast I dont care, han fàr aldrig sluta krypa ihop hos mig!! Min sötaste Arber. Nu lär geeken sig franska o tyska i skolan. Tänk att han fyller 12 snart och kommer kunna 5 spràk!!! Nej nu fàr det räcka, börjar sakna honom way to much.
Ville bara att alla skulle veta vilken underbar lillebror jag har. Storasyster och storebror ocksà för den delen. Saknar dom alla sà det gör ont. Love you guys, ni är mitt allt!





I love you like a fat kid loves cake.

Kategori: Kosovo 2010


Saknar de gamla goa tiderna som FAN. Speciellt högstadiet. Dà hade vi inga bekymmer och alltid tid för varan.
Men jag älskar er alla minst lika mycket nu som dà. Det är bara sà synd att man växer upp och skils àt pga plugg, jobb o allt sànt tràkigt. Men jag tror att vad som än händer sà har vi ett starkt band till varan som vi byggt upp sà länge som inte gàr att klippa av över en natt. Aven om allt inte kan bli som förr sà är jag nöjd med alla vàra helt underbara fina minnen och historier. Alla skratt, alla tàrar, alla lyckliga stunder, alla ställen vi vart pà, alla fester m.m..Stunder man aldrig glömmer! Jag älskar er, oavsett vad! Ni är bäst.











LIVE po albansk TV haha =)

Kategori: Kosovo 2010

Jag lever! Tankte att jag kan passa po att blogga nu eftersom jag endo inte kan sova.
Min bror har dratt tillbaka till Schweiz och jag ar javligt depp, VERKLIGEN INTE lika kul utan honom har. Men jag gor grejor endo. Igor exempelvis HAHA so var jag med po TV. Det var en valgorenhets-konsar som visades live po RTK och jag jobbade vid telefonerna (tog alltso emot donitationer via telefon vid sidan av scenen) so aaaalla hade sett mig. Jag hade ingen aning om att vi skulle va med i TV!!! Behare hade inte forklarat so mkt innan haha menmen fick gulliga sms om att jag var so fin so, whatever haha.

I helgen blir det Makedonien, Skopje..ohhh antligen MCDONALDSSSSS..inte haft tillgong till MC-mat i en monad!!

Potal om Skopje..Har ju massssa slaktingar dar. Bode fron farmors sida och farfars. So skriver en tjej fron Malmo till mig tidigare idag po facebook, for att vi hade samma efternamn och gemensama kusiner i Skopje. Hon sog ut o va i min older. Efter nogra utbytta meningar kom vi fram till att vi ar slakt. Haha fatta so sjukt, att man hittar slaktingar man inte ens visste om - po facebook!!
Jaja, varlden e liten. Nu ska jag titta po film.
Btw. Fan va skont att vare sig dt vardag lr helg so sover jag nar ja vill o hur lange ja vill..holler inte ens reda po veckodagarna langre..Det kallar jag semester.

Pussss

?

Kategori: Kosovo 2010

What about what makes me happy? What about my hope and dreams? Doesn't that mean anything for you?
It shouldn't have to be this way. You shouldn't make everything sooo damn hard for me. It's not fair.



I believe everything is possible.

Kategori: Kosovo 2010

How u doin?
I'm doing fineeeeeee. Vakna för inte sà länge sen, tog en kalldusch och drog pà mig en fin sommarklänning. Det är sol och stek ute sà jag tänker inte sitta inne! Idag tänkte jag dra tillbaks till Ferizaj, har vart i Prishtina typ hela tiden nu och man börjar ju sakna alla släktningar haha sà ikväll ska vi ut där. Hörs senare dt är alldeles för varmt o sitta vid datan nu blööö pussss pà er

Mättttttttt

Kategori: Kosovo 2010

Oh my jag är sà mätt att jag knappt kan röra migggggg...Fan va gott, älskar att ja hittat ris med kycklingsbitar och currysàs här!! Men nu hinner ja inte tjöta sà mycket, ska tydligen iväg o sova pà hotell sà vi hörs imorgon I gotta goooo kissssssss

Going out for dinner and shopping

Kategori: Kosovo 2010

Eh..godmorgon, typ. Vaknade för inte sà länge sen, faaan va segt. Gick och la mig när solen hade kommit fram igàr och deckade DIREKT när jag la huvudet pà kudden haha och när jag vakna kände jag mig som en zombieeeeeee..käkat frukost och ba legat och degat. Känns blää eftersom jag inte utnyttjar solen och värmeen utanför!! Menmen nu ska jag hoppa in i duschen och fixa mig sen ska vi ut o äta middag och bort till ett stort shoppingcenter.
Har inte sà mycket mer att komma med idag haha, ska försöka ta lite bilder idag för en gàng skulllll, blivit sà dàlig pà det..Iallafall, ha en trevlig kväll pusssss

Looong list..

Kategori: Kosovo 2010

Okej, innan jag blir social kör jag ett test eftersom ja inte kan slita mig bort fràn datorn haha :p


Namn: Marigona Kurtaj
Piercingar: Helix
Tatueringar: Inte än..
Längd: 160
Skostorlek: 36-37
Hårfärg: mörkbrunt
Fräknar: nej
Kär? i livet
Önskar du att du bodde någon annanstans? ja
Tycker du att du är attraktiv? ja
Dricker du? yes
Röker du? ibland
Vilket schampo använder du? gliss oftast
Vilken parfym använder du? gud har tusentals men Dolce&Gabbana Rose älskar jag 
Vad är du rädd för? Att förlora mina nära & kära
Gillar du att tvätta? jaaa (màste bero pà att jag nyligen lärt mig haha)
Gillar du berg- och dalbanor? LOVE them

Senaste…
Låten du hörde: Tracy Chapman - Fast car
Låten du laddade ner? minns inte
Personen du ringde? Behare
Personen som ringde dig? Broshan
TV-program du såg? Top model
Person du tänkte på? Syrran 

 Favorit…
Låt: Nej gud, för svàr fràga, finns sàààà mànga..
Sak att göra: Resa!
Sport: Fotboll (BARA att spela, hatar att titta..)
Dryck: Ice Tea
Kläder: Svarta och bekväma 
Film: The notebook
Bil: Cadillac Escalade och Royls Rolls
Serie: Simpsons och Family guy


Har du någonsin…
Gråtit över en pojke? ja
Gråtit över en flicka? ja
Ljugit för någon? ja

Varit i slagsmål? ja haha
Blivit arresterad? HAHA nästan
Träffat någon från internet IRL? ja

Antal…
Gånger ditt hjärta brustit?
1
Hjärtan brustet på grund av dig? no idea
Tjejer du kysst? Har tappat räkningen...haha

Senaste…
Boken du läste? Eclipse-boken
Personen du fick e-mail av? Nàgon skola i Hawaii haha
Personen du fick brev av? Minns inte
Personen du fick sms av? En kömpis härifràn
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Màste vart i vàras när pappa va pà besök i Swe
Saken du köpte? En jättefin strandväska
Vad har du gjort idag? Kollat film, degat, vart hos kussen, och sen vart med Behare
Brukar du svära mycket? haha jaaa, fast inga fula ord (oftast) dt gillar ja inte
När stiger du upp på morgonen? när ja känner för det typ
Vad har du på dig? tights, linne och kofta
Vad ska du göra ikväll? chilla med broshan
Vad är du allergisk mot? ohh..gräs, pollen, kvalster o damm
Använder du hårspray?
när ja ska ut o festa

Kan du stå på händer? vänta ska ba testa.....hepp
Salt eller socker? socker
Gillar du ketchup? ja
Är du glad nu? JA =)
Var du glad igår? Yes, always haha
Vad dansar du till? allt typ men föredrar o dansa till RnB
Stockholm är… ? Nice
Göteborg är… ? Tràkigt
Kan du sjunga? Hahaha
Spaghetti eller Makaroner? Spaghetti lätt
Land du vill besöka? USA!


sàààààààà, godnatt!!

=)

Kategori: Kosovo 2010

Godkväll ladies and gentsssss haha..Va händer hos er denna vackra varma kväll??
Här är det chill som fan, kom hem för ett tag sen fràn Behare. Riktigt skön dag har vi haft. Vart i hennes mysiga lägenhet, hon hade skönaste balkongen som vi satt och softa pà hela kvällen. Tjöt om allt mellan himmel o jord. Och sà ringde Alb (syrran) ocksà och vi tjöta pà. Faan va ja saknar min syster.
Hon är bäst i hela världen, min syster, älskar henne allra mest. Min bästa vän. Gud, längtar tills hon kmr hiiiiit!!! Ingen kan göra mig sà glad, sà lugn och sà lycklig som hon. Hon vet alltid precis va hon ska säga för att fà mig att mà som bäst. Det är bara sà synd att man växer upp och inte alltid kan vara med varan hela tiden när man vill.

Iallafall, pàvägen hem köpte jag hem massa gott. Jag och broshan ska ha en chillkväll här hemma sà dt ska bli skojigt. Han àker tillbaks till Schweiz om en veckaaa :( Don't want him to leaveeeee! Har som roligast med honom. Vare sig dt chillkväll, hänga pà olika fik eller gà ut o festa sà har ja roligast me honom (specccc festa HAHA fan va skoj vi har) . Menmen fàr hàlla ut till syrran kmr hit :p

Imon ska jag och Behare göra nàtt spännnnnnande hihihi längtar!!
Men nu ska jag svara pà kommentarer o vara lite social =)
Pusssss pà er! Love

Date med Behare

Kategori: Kosovo 2010

Godmorgon mina vänner! Wazzap?
Jag tänker inte ta upp valet neeej för ja pallar inte ta det nu haha..Jag har PMS sen igàr och känner bara för att slappa och blir väldigt lättirriterad pà folk haha..Tjejerna ringde igàr för o gà ut o ta en drink och hör o häpna JA TACKADE NEJ haha..orkade verkligen inte..igàr va en sàn dag dà jag bara ville ligga i soffan, med antingen datorn pà magen lr fjärran i handen och dricka icetea och käka nötter..är ute pà spràng VARJE DAG sà dt tar väl ocksà pà krafterna till slut hehe..
Idag vakna jag upp, tog en dusch, tittade pà en film medans jag àt en stor frukost och nu prata ja precis med Behare pà facebook, vi har bàda tràkigt sà jag ska bara slänga pà mig nàgonting nu och ta en taxi hem till henne. Vi ska dricka te och snacka skit hahah...Vi hörs senare, svarar pà era underbara kommentarer ikväll! LOVE
Behare, Amire & Albana...önska dom tvà fisarna ocksà va här..just like old timessssss <3

Confused.

Kategori: Kosovo 2010

Förvirrad som FAN. Har ingen aning vad jag gör/ska göra/bodde göra!
Det är snart OKTOBER och jag softar fortfarande med semester..Visst är det jävligt gött med sol, värme och festande men den där oron försvinner ändà inte..den där lilla rösten in the back of my head som undrar vad jag sysslar med. Ett tag funderade jag pà att stanna här i 6 mànader something. Skaffa ett jobb och bo i vàra lägenheter här för ja trivs sà bra här. Men det är svàrt att fà ett välförtjänt jobb när man är outbildad i Kosovo. Och jag pallar helt enkelt inte jobba röven av mig för mindre än 10 papp.
I Geneve däremot har vi stooora pengar men helt ärligt sà trivs jag inte. Inga vänner och inga som helst kunskaper i det franska spràket gör det sààà himla tràkigt att bo och leva där. Familjen verkar trivas bra iallafall. Lillebror har börjat skolan och fàtt massa nya vänner men det är sèklart lättare när man är liten..
I Sverige..blööh..visst, ja har min syster, morbröder och alla mina vänner där men fyfan va tràkigt det är!! Dessutom màste jag typ "börja om fràn noll" när jag kommer tillbaks. Dvs skaffa egen lägenhet och ett jobb o sànt där trams..
Gosh, va skönt att detta bara är tillfälligt..att jag bara har beslutsàngest över vad jag ska göra det här àret och inte resten av mitt liv. Fram till sommarn bara, sen vet jag exakt vad jag ska göra :)
Ja..dt va det, mina funderingar..dt mesta jag tänker pà nuförtiden..när jag fàr tid att sjunka in i mina egna tankar dvs hehe..
Nej men nu ska jag ut och ta en fika. Riktigt seg idag, vill bara slaaaappa hela dan! Pusshej




Bilderna är tagna hos kussen häromdan..Hon gick ut o köpte mat till oss och jag försökte som vanligt underhàlla mig sj haha..

I'm alive!

Kategori: Kosovo 2010

Hey!
No, I'm not dead or something like that. Just ben buzy haha. Nej men hander ju hela tiden so mycket her so man har knappt tid for internet! Och hos farmor her i Prishtina har det inte funnits internet. Men det kopte jag idag so dt fixas inom nora dar. Nu ar jag hos faster. Vi var bjudna her po middag.
Fan va jobbigt ner man inte bloggat po ett tag, vet inte vart ja ska borja me o beratta om allt!! Som ni merker so okte jag inte hem den 13 september, stannar langre men har ingen aning om hur lange haha :P
Hmm..va har ja gjort do..Var i Skopje, Makedonien, haromdan..firat bajram bigtime!!..piercat tvo hol i oronen, alltso po ett o samma ora if u get what i mean haha..vart po "kandis"-brollop haha, Blero gifte sig i Sondags so vi var bjudna, der fick jag traffa typ alla albanska kandisar..b.la min snygging Ledri hahaha..upptackt varldens goaste restaurang, Rings i Prishtina, MUMS sager ja bara..hollt typ po o svimma flera gonger av varmen HAHA, sist var idag, hade shorts o linne och endo kunde ja knappt andas vafan!..o so har ja vart me i en film ockso!! hahaha jag och Behare skulle ut o fika och det slutade med att vi numera ar me i en film/serie HAHA dor dt va so sjukt skoj!!

Okej nu for det racka for den her gongen, har gott o blivit forkyld av nogon sjuk anledning, vem blir sjuk po sommaren liksom haha?? so ja pallar inte sitta her haha ska go och chilla me folket..moste vila hemma ikvall eftersom dt blir massa party till helgen.

Har ingen kabel till kameran, for ta o kopa det non dag so ska jag se till o visa massa bilder!! Love u guys xx








Okej bilderna blev lite deformerade nu eftersom ja fick dra o forminska lite haha, nogra bilder ja hade blivit taggad po, po fb her i kosovo =)