Gona

Donera!

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen gjort det. Velat göra det så himla länge men alltid trott att man måste vara 18 år för att göra det, så jag har fått skjuta fram det hela tiden. Men nu är det gjort och jag skulle vilja uppmana alla andra att också göra det!



(Man kan välja om man vill donera sina organ och vävnader till enbart transplantation eller om man även vill donera till annat medicinskt ändamål (så som forskning och dylikt).)

Ja, jag har alltså donerat mina organ. Jag har diskuterat detta med många av mina vänner och familj och dom flesta tycker att det går emot deras religion, andra tycker bara det låter hemskt och vissa vill inte prata om min död med mig haha..Men vet att vissa också velat göra detta. Personligen tycker jag att det är en självklarhet. Varför ska jag behöva begravas med mina organ när jag kan rädda någon annans liv med dom? Jag är ju ändå död, får INGEN nytta utav dom!?
Nej jag tycker verkligen alla bodde göra detta. Vissa har inte möjlighet att skänka pengar till fattiga barn eller jobba för miljön osv då kan man åtminstone göra detta. Rädda någon annans liv när du dör.



Om ni undrar vad som menas med "annat medicinskt ändamål":

Vad menas med annat medicinskt ändamål?

Med ”annat medicinskt ändamål” menas vävnads-, blod- och cellprover vid medicinska forskningsprojekt, som alltid godkänts av en etisk kommitté. Sådana forskningsprojekt arbetar till exempel med att få fram bättre behandling av diabetes.

Detta handlar inte om helkroppsdonation till medicinsk och anatomisk undervisning.

Kan en sjuk människa bli utan organ om jag anmält att jag vill donera även till andra medicinska ändamål?
Nej, människors behov av organ kommer alltid i första hand. De vävnader man idag använder för andra medicinska ändamål konkurrerar inte med behovet av organ för transplantationsändamål.

OBS! Man kan välja om man vill donera sina organ och vävnader till enbart transplantation eller om man även vill donera till annat medicinskt ändamål (så som forskning och dylikt).

Kommentarer

  • Filly säger:

    Så jävla modigt av dig, men jag vet inte om jag skulle våga. :p

    2010-03-31 | 15:38:28
  • GONA säger:

    SV Filly: aa jag förstår att det kan vara lite skrämmande..men vafan, tänk att du räddar ett annat liiiiiv! hahaha :p

    2010-04-04 | 19:12:37
    Bloggadress: http://gonas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: