Gona

Matte C?

Kategori: Allmänt

Oh..ja har ett stort dilemma..Ni vet, nu är det ju dags för IV-valen inför trean och jag är totalt förvirrad..vet inte vad jag ska göra!
Jag har alltid haft inställningen "Jag ska lätt gå Matte C" för er som inte vet så är Matte C frivilligt för samhällare, alltså man kan välja till kursen själv annars har man ingen Matte i trean. Men nu..när jag fått lida av Matte B börjar jag bli lite skeptisk till det, kommer jag att klara av det? Jag vill göra ett MVG projekt-arbete i trean och om jag släpar runt med Matte C, som jag tänka mig är jävligt svårt med tanke på hur Matte B är, så känns det lite jobbigt! Vår företagsekonomi lärare sa också att i Sverige kan du absolut inte bli någonting inom Ekonomi och Business om du inte har läst Matte C. Men 1. Jag har tänkt och ta kursen efter gymnasiet 2. Jag ska ändå inte jobba i Sverige i framtiden! För detta gällde tydligen bara i Sverige..Fast grejen är den att efter gymnasiet, det sabbatsåret jag tar har jag tänk och jobba arslet av mig, då vill jag inte ha massa Matte i tankarna..Ni förstår vilket problem jag har här va! Engelska C är det ingen frågan om, det ska jag ta. Det ger mig 100 poäng. Matte C ger mig också 100poäng, väljer jag det så behöver jag bara välja två kurser. Finns ju även 50poängskurser och då kan man gå 4 kurser. Tänkte lämna in min lapp imorgon..ju mer jag skriver desto säkrare blir jag på att ta den..kanske bättre att få det överstökat nu? Jo, imorgon kryssar jag i Engelska C och Matte C! Inte så big deal ändå eftersom det här inte är dom slutgiltliga valen utan vi ska välja "påriktigt" så att säga, mycket längre fram!

Sen vill jag också ta mig friheten till att klaga på Donner! Så himla dåligt, dom lägger ner så jävla mycket pengar på Esteterna och Naturarna, men vi samhällare? Vafan får vi? Ingenting..Och kurserna vi ska välja mellan!? Inget jäkla utbud, så himla surt! Fick stryka över mer 75% av kurserna på IV-valslappen eftersom det var endast kurser för NV och Esmu! Gillar inte detta alltså..Varför kan dom inte ha körkortsteori som alla andra skolor? Sucker, så synd att det är en privatskola med så jävla låga resurser!!

Bara 1 ½ år kvar! Bara..ah yeah sure..kommer kännas som typ 10!
Jaja, nu får jag väl ta det. That's life! Om jag ska vara ärlig så ger jag ju ändå inte allt i skolan! Jag vet att jag kan så mycket mer, men det känns som min konsentration sällan ligger på topp. I USA behöver man inte heller så höga poäng, är jag grym på Engelska så är det ganska chill..inte bra att jag har det i åtanke nu när jag har massa plugg framför mig haha..

Jaja, nu ska jag göra mig iordning för sängen then I'm out! Är helt död fastän jag sovit!

Godnatt snyggingar! PUSS

Kommentarer

  • Leia säger:

    Matte är inte roligt.

    2009-01-29 | 00:21:19
    Bloggadress: http://onlyforever.blogg.se/
  • en som vet säger:

    Kör på matte C nu tjejen. Har själv läst samhäll ekonomi och va ingen pluggis men gjorde så gott ja kunde. Tyvärr prioriterade jag fel i skolan.. ja tog massa roliga kurser som foto och extra bild och gymnastik. någon organisations kurs med :) de va kul som fan men efter gymnasiet (jag är 23idag) så insåg man att kurserna man läst är egentligen NOLL värda. De som räknas är snittbetyget alltså poängen man räknar ut av alla ig, g, vg, mvg. Om man ska läsa vidare.

    För man blir inget direkt utav samhälls linjen utan att läsa vidare sen.

    Och för att läsa vidare sen måste man (oftast) ha matte C, historia och vara bra på grundämnena i lag.

    Matte kan man sitta me efter gymnasiet (MEN tar man inte tag i de med en gång! så kommer man lätt ur plugg tänket). Hade jag vart som du nu, så hade jag försökt mig på de. Oavsett om du "bara" får ett G i matte C så kommer du ha den kursen.

    Har du inga IG i ditt slut betyg sen så tror ja man kan räkna bort 250pöäng. (dock ej grundämnen, men undrar om matte C räknas som ett grund ämne..hmm tror de bara är tillval) men värt att kolla upp.

    kör på de nu...tror inte du kommer ångra dig..lycka till!

    2009-01-29 | 12:02:05
  • agnesa säger:

    hej! matte c är en helvetes kurs alltså, men skulle råda dig att gå den i trean ist, fatta vad skönt du kommer ha det efter studenten o inte behöva ha det släpandes :) u can do it :D söt du är btw! puss!

    2009-01-29 | 19:21:39
    Bloggadress: http://envyus.blogg.se/
  • Ermelinda säger:

    Jag tänkte precis som du när det kom till Matte C. Nu valde jag bort matte C i 3an för jag försöker verkligen få så högt snitt som möjligt o få MVG i projektarbetet, och i INFO B, som jag valde istället för MA C. Det känns som att nu när jag slutar gymnasiet kommer jag kunna koncentrera mig på MA C till 100 % då min plan är att bara läsa det ämnet på komvux. Hoppas du hittar ditt egna sätt som passar dig :) Puss

    2009-01-29 | 21:34:35
    Bloggadress: http://kattig.blogg.se/
  • Mirna säger:

    men gonish! du måste läsa matte C! läser du det sen efter så hamnar du i "konkurrensgruppen" när du söker och då är det inte lika lätt och komma in på olika utbildningar (de kanske inte gör så i US and A ifs) :D

    2009-01-31 | 15:15:51
  • GONA säger:

    Jag vill bara tacka alla otroligt mycket! Tänk att det finns såhär snälla människor va! Tack för erat stöd för nu har jag bestämt mig! Jag lämnar in min lapp på måndag och där har jag fanimej Matte C ikryssat!!



    Stort tack!!! PUSS PÅ ER!

    2009-01-31 | 15:56:57
    Bloggadress: http://gonas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: