Gona

Filmer

Kategori: Schweiz vinter 08/09

Jag pallar inte skriva min egen handling sà jag tänker kopiera rakt av fràn internet hehe =)

Nyckeln till friheten (The Shawshank Redemption)

Handling:
Andy Dufresne (Tim Robbins), är en tystlåten ambitiös man långt kommen i en lysande karriär. Dessvärre är hans förhållande med frun långt i från lyckligt - hon vill skilja sig samt har inlett ett förhållande med en annan. När frun och hennes älskare brutalt skjuts ihjäl åtalas Andy och fälls för morden. Straffet blir två livstider på Shawshank, ett av de värsta fängelserna i USA. I fängelset möts han av den hårda fängelsechefen, Mr Hadley, som styr fängelset med järnhand och mycket övervåld och som i egenskap av sin position misshandlar det mesta som kommer i hans väg. Efter ett tag får Andy reda på att en nyanländ fånge kan hjälpa honom att få målet omprövat.

Filmen innehåller ingen direkt action förutom några få scener till och från, men den har en underbar stämning av vänskap och hur en människas hopp i vissa fall aldrig dör. Olika sätt att fördriva långa tider tillkommer från person till person. Det sättet som Andy lägger ner tid för att bygga upp fängelsebiblioteket är underbart berättat "det tog bara ett brev i veckan i sex år".


Nyckeln till frihet

Nyckeln till frihet
"Red" and Andy

Trailer:



Gladiator

Handling:
Tvingad in i slaveriet av en korrupt, incestuös arvinge till tronen, blir den romerske generalen Maximus (Russel Crowe) en gladiator. Hans skicklighet i arenan för honom slutligen till Rom, Colosseum och en hämdlysten kraftmätning med den nye kejsaren... Gladiator är en episk filmberättelse som på ett spännande sätt förts in i 2000-talet av mästerregissören Ridley Scott (Blade Runner, Alien).



Maximus




Trailer:

Kommentarer


Kommentera inlägget här: