Gona

Bajram imorgon

Kategori: Allmänt

Chächäääääääng haha :D
Är på humör idag..asså jag lovar, detta kanske låter heltöntigt men den där mannen med den där riktigt amerikanska accenten ville inte lämna min hjärna, jag mådde så bra och det gick så bra på jobbet att jag nu är några tusingar rikare också..Tack mannen från Texas..Alltså fick sån där känsla..USA..bara tanken får mig att liksom att leé inombord, längtar något så fruktansvärt mycket, snart tar vi USA med storm Itman! Då fan börjar livet alltså!

Iallafall, idag på jobbet ringde mamma mig och fråga om jag ville ha en liten söt bäddsoffa (hon var i IKEA) så jag tänkte why not? Så nu har jag en monterad liten söt bäddsoffa i mitt rum..snaaaaart ska ni få se, när jag är HELT klar =) Hon hade även köpt lite annat kul till mitt rum och det allra viktigaste, en sån där grejs för TV-kablarna, så att man kan titta på TV i fyra rum, finally!! Alla har ju haft TV i sina egna rum utan jag! eller jag har ju en tillfällig TV här men eftersom uttaget inte rymde en till kabel blev jag kanallös haha men nu så :D Nu har jag TV och data här så nu kommer jag ju va här inne hela tiden haha ;P

Imon är det Bajram, en muslimsk högtid, kallas på svenska offerdagen. Den är till för att man ska, precis som det låter, offra saker till människor i nöd. Exempelvis skänka pengar eller kläder till de behövande, jag har läst ett utdrag ur koranen att det spelar ingen roll hur många gånger om dagen du ber, så länga du är självisk och inte nångång ger till dom fattiga/behövande så spelar inte dina böner någon roll alls. Jag är inte en så värst troende i min familj, ingen är det faktist, jag äter all slags mat, ingen i min familj fastar eller ber under Ramadan men vi firar dem muslimska högtiderna. I släkten har jag sånna som vi men även imamer och sånna som vart i självaste Mecka, min farmors syster bär även slöja (började dock bära den när hon blev äldre tror jag) och hon är den ända som bär slöja i min släkt som jag känner till.
Jag personligen tror bara på Gud, jag tror även på liv efter döden..eller inte sådär helt troende men det känns som att det bodde finnas liv efter döden iallafall, känns ju bätte om man tror på det sen om någon olyckligtvis skulle råka dö..då vet man att den fortfrande finns där på något sätt..äh iallafall så jag ska nog inte till skolan imorgon, om jag fortfrande hade gått i högstadiet, i denna skola jag gick i, så hade 3/4 av skolan inte vart där haha nu är det nog bara jag som kommer vara frånvarande..Men det ska bli kul, mamma lagar alltid tusen rätter när det är Bajram, även ifall hon VET att det är bara familjen som ska äta!

Gick en timma tidigare från jobbet idag, kände att mina ögonlock höll på att stängas igen hela tiden..så jag fick åka hem bara för mina "puppy eyes" som dom så snällt kallade det haha. Juste världens sötaste kund idag, hon var så osäker på om jag lurade henne så jag satt i typ 10 minuter och prata och förklara allting för henne så när jag skulle säga hejdå så sa hon "gud var du är gullig!", man blev så glad! Det är sånt man verkligen uppskattar av folk! Så people, när någon ringer och gör sitt jobb, var inte så otrevliga det är inte särkilt snällt! Man tar faktist åt sig ska ni veta!

Nu ska jag jobba på mina Retorik-tal bitchesssssss, I love you! KISSKISS

Kommentarer


Kommentera inlägget här: